Üreticiye Sera Desteği Sürüyor

14 Kasım 2017 Salı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Örtü Altı Yetiştiriciliğinin (Seracılık) Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2017 yılında anahtar teslim montajı yapılarak çiftçilere teslimi yapılacak seranın temel atımı ve montaj çalışmaları Sarıgöl’de devam ediyor. Proje kapsamında Sarıgöl’e 10 adet sera kurulacak.

Kırsal kalkınmanın sağlanması, üreticilerin gelir düzeylerinin arttırılarak hayat standartlarının yükseltilmesini sağlamak, birim alandan daha fazla ürün alarak çiftçilerin gelir düzeylerinin artırılması, yeni üretim tekniklerinin uygulanması ile Manisa tarımının gelişmesine katkı sağlamak amacı ile 2016 yılında uygulanmaya başlanan Örtü Altı Yetiştiriciliğinin (Seracılık) Geliştirilmesi Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından başlatılan proje 2017 yılında da devam ediyor. .

Sarıgöl’de kurulacak seraların temel ankraj demirlerinin yerleştirilmesi işi tamamlanarak konstrüksiyon montajı devam ederken, Ay sonuna kadar örtü naylonlarının da montajının yapılarak tamamlanacak seralar çiftçilerimize teslim edilecektir.